Да прочетем България на нашите деца

Всички, които обичаме четенето, можем да записваме на глас това, което четем. На нашите деца и на мнозина от нас не ни достига време да се насладим на българските книги – записаните книги са една чудесна отмора от претоварения ден и едно незабравимо преживяване. Мислех си, тъй и тъй чета книги – защо да ги чета самичък? Ако ги чета на глас, записвайки ги – дори без обработка, дори с различните неизбежни «семейни шумове», дори с грешките, връщанията и препрочитанията, без грижа за «професионализъм», от това може да се получи едно чудесно разширяване на семейството на четящите българи и така, чрез прочетените от нас книги можем да бъдем заедно! Защото да не бъдем заедно, това е един от признаците на бавното ни изчезване от историята. И книгите, които ще четем, да бъдат винаги като семейните ни събирания и нашите домашни библиотеки – безплатни, общодостъпни, честни като усмивката на старото приятелство.
Заедно да прочетем България – за нашите деца! Предложете книга – запишете какво четете. Можете дори да качвате някъде в интернет, мога да пусна препратки и да събираме заедно хубави книги.

Освен книги за България, възнамерявам тук да включа и книги на български език с непреходна ценност.

Текущи четива:

  • Всички книги, които записвам в момента, качвам на страницата си в Анкор.фм. Там започнах да натрупвам и предишни книги, тъй като платформата е изключително удобна за слушане направо от мобилни устройства

Завършено:

Записано през годините:

Стари, хубави книги:

Print Friendly, PDF & Email
close

Харесвате ли сайта ми? Споделете го, моля!